Kerkconcert_2015

Koninklijke fanfare Ste Cecilia geeft stemmig kerkconcert

Dat onze koninklijke fanfare Ste Cecilia nog ambitieus is, kunnen we afleiden uit haar goed gevuld jaarprogramma.

Ondanks het feit dat de bezetting niet meer zo talrijk is, is onze fanfare nog steeds in staat jaarlijks een aantal kwaliteitsvolle concerten te geven. Hier en daar een beetje versterking zorgt er voor dat er leuke muziek kan gemaakt worden.

Naast het jaarlijkse lente- en kermisconcert en het opluisteren van de stemmige kerstavondviering probeert onze fanfare jaarlijks uit te pakken met een herfstactiviteit. Op zaterdag 24 oktober stond in onze Lambertuskerk een sfeervol concert geprogrammeerd. Ons kerkje staat bekend om zijn prachtige akoestiek en zowel voor muzikanten als toehoorders is dit telkens een beleving. De mix van 7 noten in ons kerkje klinkt nu eenmaal veel mooier.

De dirigent Ivo Hendrickx had weer voor een leuk programma gezorgd. Naast de muziekstukjes zorgde al dan niet streekgebonden poëzie voor een aangename afwisseling. Monda Vandoorne en Anita Kerremans vertolkten mooi de poëtische creaties.

In een eerste deel werden de akoestische troeven van de kerk optimaal uitgespeeld. Met werken als Also sprach Zarathustra, Highland Cathedral, Choral and rock out, I’ll walk with God beleefden de aanwezigen een aantal kippenvelmomenten.

Onze muzikanten en dirigent durfden het zelfs aan om ‘the four dances’ van streekcomponist Jan Haderman op het programma te zetten. In deze barokke sfeer die je ook aanvoelt als je de barokke inkompoort binnengaat, sloten we het eerste gedeelte af.

Tijdens de pauze werden de ongeveer 100 aanwezigen getrakteerd op een glaasje wijn.

In een tweede gedeelte kwam het meer bekende werk op de pupiter. ‘The Lion King’ en het prachtige ‘dances with wolves’ zetten de mensen aan tot mee neuriën.

De voorzitter bedankte de talrijke aanwezigen, de muzikanten voor hun inzet, de dirigent voor zijn artistieke kundigheid, de poëziemeisjes voor het zetten van de juiste stemming, Marc Smedts voor de sfeervolle belichting en Ivo Marnef voor de teksten tijdens dit concert.

Met ‘Every body needs somebody’ werden de sympathisanten meegelokt naar de Balans waar het feest werd verder gezet tot in de vroege uurtjes. De nieuwslezer had immers gezegd dat we door het instellen van het winteruur een uurtje langer mochten slapen of iets anders doen. Wij hebben duidelijk voor dat laatste gekozen. De sfeer werd al onmiddellijk gezet door de Oaks dixielandband, met eigen muzikanten onder leiding van Freddy Aerts.

Door ervoor te zorgen dat tijdens elk seizoen van het jaar een muzikaal evenement wordt georganiseerd, blijft het voor de muzikanten een uitdaging en een trigger om trouw aanwezig te zijn op de repetities.

Bedankt Koninklijke fanfare Ste Cecilia.

Kerkconcert_2015_1