Jongerenstuif-in

Eerste jongeren stuif-in een succes

Zondag 20 januari werden jonge Eikse muzikanten uitgenodigd in het gemeenschapshuis voor een Stuif-in. Heel wat geïnteresseerden kwamen samen met hun ouders een kijkje nemen en luisteren naar de plannen van de fanfare.
Na een kennismakingsronde gaf Ivo uitleg over de visie van de fanfare inzake jeugdwerking. Bij een lekkere tas koffie, chocomelk of cava en een versgebakken koffiekoek werden tal van ideeën uitgewisseld over mogelijke initiatieven.
De aanwezigen waren het er over eens dat het best zou zijn dat we naar een bepaald project toe zouden werken. Dat zou dan best de jubileumviering zijn van de fanfare op 28 september.
De mogelijkheid is zeer reëel dat we dan een heus jongerenorkest op de been kunnen brengen dat muziek zou spelen gelinkt aan hun eigen leefwereld.
Ouders hebben ook al plannen gemaakt om op 21 september een Franse chansonavond te organiseren waarbij jonge muzikanten iets zouden kunnen brengen.
De nieuwe website van onze fanfare werd ook voorgesteld aan de aanwezigen.
Heel wat jonge papa’s en mama’s willen zich ook engageren om onze jeugdwerking mee te ondersteunen.
Na deze constructieve vergadering werden de jongeren aan het muzikale woord gelaten waar ze onder leiding van dirigent Ivo Hendrickx samen enkele leuke deuntjes brachten.
Alle aanwezigen hadden een goed gevoel bij deze bijeenkomst. Dank gaat uit naar Dirk, Vital, Jef, Ivo H., Jos en Ivo voor hun bijdrage aan deze stuif-in.

Bekijk de foto’s van deze stuif-in